marskramer.reismee.nl

De laatste wandeldag

Tegen de gewoonte in om steeds 1 dag geen verhaal te maken deze keer toch maar wel een. Komt natuurlijk omdat vandaag mijn laatste wandeldag op het Marskramerpad was. En op deze laatste dag komen alle mogelijke gezegdes bij mij langs. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Het venijn zit in de staart. Maar ook eind goed is al goed en achter de wolken schijnt de zon.

De dag begon namelijk droog vanuit De Lutte. Maar buienradar voorspelde dat dit niet de hele dag zo zou blijven. En inderdaad, zo rond 11 uur vielen de eerste druppels. Daar bleef het helaas niet bij. Tot 14 uur regende het soms best pittig. De mooie route vergoedde veel gelukkig. Aan de Duitse taal op de borden merkte ik dat ik de grens bereikt had. Zonder een opnieuw wegvallende internet verbinding was het even puzzelen hoe de route gevolgd moest worden. Mijn navigatie was ook niet optimaal te benutten want ik was vergeten de kaart van dit deel van Duitsland te downloaden. En mijn vertrouwde aanduidingen langs de route waren plots ook weg. Gelukkig trof ik een Nederlands echtpaar die mij vertelde dat ik moest letten op de letter T op de bordjes en bomen. Het was niet altijd goed te vinden maar het ging. Zoals gezegd werd het ook nog droog en dat loopt al een stuk prettiger. Om 14 uur meldde Marijke dat zij op de plaats van bestemming was. Ik had toen nog ruim 4 km te gaan. De weg liep steeds wat verder omhoog om tenslotte uit te monden in een flinke klim naar de burcht van Bad Bentheim. Daar vond ik uiteindelijk het eindpunt van deze route. Toen nog een stukje naar het onderkomen waar Marijke al op mij wachtte. Een heel prettig weerzien kan ik jullie zeggen. Vanavond samen wat gegeten en gedronken op de goede afloop. En samen is dan toch een stuk gezelliger dan alleen.

Dank allemaal dat jullie samen met mij deze trip tot een goed einde hebben gebracht.

Lucy

Fijn Jaap, geweldig gedaan.

Jo en Joke Havelaar

Geweldig Jaap wat je nu weer heb gedaan, een hele prestatie!! We hebben weer genoten van je verhalen.

Jeannette

Top Jaap ! Nu lekker bijkomen….. hoewel … eigenlijk denk ik je komende week wel ergens te zien wandelen 😉

Peter Meijerink

Geweldig Jaap. Wat bijzonder knap dat je deze tocht hebt volbracht. Een buitengewone prestatie ondanks de omstandigheden van je been! Top man! 👍👍👍

Els en Machiel Jan

Eind goed….al goed!
Mooie prestatie die weer toegevoegd kan worden aan je lijst.
Fijn dat alles weer goed is verlopen en wij weer hebben kunnen meegenieten van de foto’s en je verhalen.
Welthuis voor straks!

Ria Arts

Super Jaap , wat een doorzetter ben je. Fijn dat het eind goed al goed is!
Weer leuk om je belevenissen te hebben gelezen.

Tinie

Jaap Geweldig , je heb je eindstreep bereikt! Mooi. En voldaan! Wat een pracht verhalen, je bleef maar schrijven, heb nog niet alles gelezen. Paar schoenen 🥾 versleten! AVONTUUR. PROFICIAT!

Frans diergaarde

Jaap ,die Ende gut alles gut je hebt het weer geflikt en dan dat laatste stuk zonder navigatie , ik heb zelfs mijn navigatie aan als ik naar Maasdam ga, en nu thuis lekker in je eigen bed tukken wederom een prestatie om trots op te zijn

Ron de Baat

Maar mooi weer geflikt Jaap.
Weer een geweldige prestatie geleverd [ de zoveelste]

Danja

Ha Jaap. Hoorde wat later dat je weer op pad was. Weer een prachtige ervaring. Bedankt voor het delen met ons. Geniet nog even na. Grt Wimco Danja